Kan man designe et staudepæonbed, der stiger i højde bagud fra lave til mellemhøje og høje? Ja, og hos theplantexpert.com, hvor blandt andet pæoner er rubriceret efter forskellige egenskaber, finder man også en liste, der fokuserer på højden. De pæoner, der er anført i hosstående oversigt skulle kunne stå uden støtte.
Ud over væksthøjden kan man bekymre sig om både farve, duft og blomstringstidspunkt, når et nyt bed tilrettelægges. Det kan være svært at få til at gå op, og det er en god ide at medtage passende ledsageplanter.
I Pæonselskabets bed i Ledreborg har løvefod i mange år pyntet i kanten af bedet og kunne være en mulighed på samme måde som porcelæns-ærenprisen. Desuden vil både liljer, riddersporer, lupiner og baptista (farvebælg) normalt give en god kontrast og afveksling i forhold til pæonerne i bedet. Man kan også vælge ledsageplanter, der blomstrer før og efter pæonerne, f.eks. forårsløg, narcisser og tulipaner, akelejer eller forskellige former for skærmplanter, hhv. aconitum og phlox til den sene blomstring. Som bunddække er storkenæb fine, men se også Pæontidende nr. 26, 30, 52 og 53, der alle omtaler ledsageplanter. Mange muligheder; det er bare at afprøve og se, om det virker godt i bedet.